Bol je siguran pokazatelj da treba da se testirate na koronavirus i pored ovih simptoma VIDEO

Stručnjaci i dalje ističu da je ključ borbe protiv koronavirusa pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera. Narednih dana testiranje će biti još intenzivnije, kako bi se sprečilo širenje virusa. Ko bi svakako trebalo da se testira?

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

16:06

Bol je siguran pokazatelj da treba da se testirate na koronavirus i pored ovih simptoma VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Pulmolog dr Tanja Radosavljević kaže da onaj kod koga je temperatura jako povišena i traje danima, ko ima suv kašalj i bol u grlu i počinje da diše jako brzo treba da se uputi u Infektivnu kliniku, odnosno da ode u svoj dom zdravlja, prema najnovijim uputstvima, i da se tamo testira na koronavrus.

Međutim, kako kaže, sad smo u periodu drugih virusa, imali smo i period aero-zagađenja, a počinje i cvetanje, pa treba razlikovati simptome.

"Alergijska reakcija javlja se u vidu suzenja očiju, curenja nosa ili kašlja i javljala se kod onih koji su alergični i ranijih godina u ovo doba godine. S druge strane, obična prehlada koja može da bude izazvana rinovirusima ide kao kijavica i gušobolja, ali nema bolova u mišićima, u zglobovima, nema toliko visoke temperature. Tako ja i počinjem svaki pregled sa pitanjem da li pacijent inače ima alergiju i da mi opiše kako su počeli simptomi", otkriva za TV Prvu dr Radosavljević.
Inače, kako dodaje, svaka upala pluća se leči najmanje četiri do šest nedelja.

A koliko je zagađen vazduh uticao na naše zdravlje pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: