Kako do ravnog stomaka?

Ne morate da imate pločice na stomaku kao Arnold Švarceneger, ali blago naglašeni mišići ovog dela tela svakako će doprineti da izgledate mnogo bolje.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

08:48

Default images

Foto: Russ Anderson / Flickr.com

I da budete zdraviji! Naime, lekari upozoravaju da rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa raste sa svakim novim santimetrom oko struka. Dobra vest je da promenom načina ishrane, ali i vežbanja, za relativno kratko vreme možete videti rezultate.

U želji za ravnim stomakom, muškarci često greše kada rade isključivo trbušnjake. Da biste postigli najbolji efekat, morate raditi vežbe i za ostale delove tela - na taj način ćete sagoreti više kalorija, ali i aktivirati skrivene mišiće koji drže stomak i utiču na njegovu definiciju.

Osim redovnog i pravilnog vežbanja, akcenat treba da bude i na hrani. Zaboravite ugljene hidrate koji se nalaze u šećeru, brašnu ili brzoj hrani. Umesto toga, "bacite" se na žitarice, grašak, pasulj, boraniju, sušeno voće, posebno šljive jer namirnice bogate vlaknima ne samo da snižavaju holesterol, već vas i duže drže sitim.

Važno je i da smanjite unos alkohola jer sadrži mnogo kalorija i usporava sagorevanje masti. I vodite računa da se dobro naspavate - istraživanja pokazuju da je za brzo sagorevanje masti neophodno minimum sedam sati sna dnevno.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: