Poznato stanje pacijenta koji je doneo majmunske boginje u Srbiju

Srbija je u junu imala prvi slučaj majmunskih boginja. Reč je o muškarcu koji je došao iz Nemačke. Čoveka su po izbijanju simptoma odmah zadržali na Infektivnoj klinici i lečenje je trajalo donedavno.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

14:37

Poznato stanje pacijenta koji je doneo majmunske boginje u Srbiju
Foto:Shutterstock/Halfpoint

Naime, prema nezvaničnim saznanjima domaćih medija, muškarac kojeg su lečili od majmunskih boginja je pre nedelju dana pušten kući. Muškarac od oko 30 godina, naš državljanin koji živi i radi u Nemačkoj, polovinom juna došao je u Srbiju i upravo iz zemlje u kojoj je gastarbajter doneo i ovu zaraznu bolest. Time se i Srbija, posle brojnih evropskih zemalja, suočila s novom pošašću majmunskim boginjama.

"On je odmah znao kako i gde se zarazio. A i odmah je izolovan u klinici, dobio je odgovarajuću terapiju i pre nekih nedelju dana, posle neke dve nedelje provedene na Infektivnoj, otpušten je s bolničkog lečenja. Pacijent je napustio Infektivnu potpuno stabilan, izlečen i nije bilo potrebe za bilo kakvom dodatnom, kućnom izolacijom. Slobodan je da ide gde hoće, a to znači da može i da se vrati u Nemačku", kaže neimenovani izvor za domaće medije.

Podsećamo, Srbija je do sada imala samo ovaj slučaj majmunskih boginja na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: