Proglasili čoveka mrtvim, probudio se nekoliko trenutaka pre autopsije

Muškarac Himanšu Baradviš koji je "preminuo" u saobraćajnoj nesreći u Indiji probudio se svega nekoliko trenutaka pre autopsije.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

08:20

Proglasili čoveka mrtvim, probudio se nekoliko trenutaka pre autopsije
Foto: Thinkstock

Iako su doktori proglasili smrt muškarca, patolog je na samom početku autopsije opipao puls.

Himanšu je u saobraćajnoj nesreći zadobio ozbiljne povrede. Nakon što se njegovo stanje pogoršalo u bolnici, prvo je njegov mozak otkazao, a zatim je nastupila smrt.

Noć je proveo u mrtvačnici, pišu indijski mediji.

"Nakon što je mozak otkazao, otkazali su i respiratorni organi. Takođe ni pulsa nije bilo. Međutim, njegovi respiratorni organi proradili su sutradan“, priča doktor Gedam.

Doktor objašnjava da u nekim situacijama prvo nastupa moždana smrt, nepovratni prestanak svih moždanih aktivnosti usled potpunog odumiranja nervnih ćelija. Inače, ovakva vrsta smrti tretira se kao zakonska definicija smrti u mnogim pravnim jurisdikcijama.

"Njegov mozak je i dalje mrtav. Nakon obaveštenja patologa uputili smo ga u Nagpur na lečenje.“

Ovaj slučaj izazvao je reakciju javnosti, zbog čega je veliki broj ljudi izašao na ulice u znak protesta optužujući bolnicu za nemar.

S druge strane, Himašuova porodica se zahvaljuje na čudu što je živ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: