I dalje vas ujedaju! Evo rešenja da ih se otarasite

Nema čoveka koji se ovih dana nije požalio na ujed komarca. Ovi insekti nam sve više smetaju, čine nas nervoznim, a svrab, otok i bol od ujeda čine nepodnošljivim.

Zdravlje

Izvor: B92, brightside

Petak, 21.06.2019.

11:34

I dalje vas ujedaju! Evo rešenja da ih se otarasite
Foto: depositphoto/chungking

Zato vam dajemo nekoliko saveta kako da se rešite ovih dosadnih insekata.

Prema pisanju "Brajt sajda" (BrightSide), ovi mirisi teraju komarce odmah.

Vanila u prahu

Puder od vanile pomešajte sa losionom za bebe u razmeri 1 prema 10 i nanesite ga na kožu. Takođe možete da rastopite vanilin prah u vodi i onda prskate na kožu i odeću.

Eterična ulja bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu da uplaše komarce ako na kožu nanesete razređeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Takođe možete da umočite vatu u ulje i stavite je na dasku prozora.
Foto: depositphotos/dabjola
Cvet zove

U prostoriju stavite grančice sa zove, a miris bi trebalo da otera komarce. Ali zbog snažnog mirisa ne bi trebalo da stavljate grančice u spavaću sobu dok u njoj spavate.

Miris kedrovog ulja ne tera samo komarce nego i muve.

Žalfija

Prokuvajte grančice žalfije u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo da odbije komarce od vašeg lica.

Ulje, šampon i sirće

"Brajt sajd" predlaže recept koji bi trebalo momentalno da otera komarce iz vašeg doma. Pomešajte obično ulje koje koristite u kuhinji, šampon i sirće (u jednakim količinama). Dobro promešajte dok ne zapeni. Izlijte to u neku posudu i ostavite je otvorenu u prostoriji.

Ovaj recept nema jak miris pa ga vi nećete ni osetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: