Spas za migrenu: Pet načina da se rešite glavobolje

Ako imate jake bolove u glavi, pre nego što odete na pregled kod lekara koji će vam propisati odgovarajuću terapiju, možete se poslužiti ovim trikovima. Reč je o prirodnim metodama, koje mogu znatno ublažiti bol, piše Hello Giggles.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

21:41

Spas za migrenu: Pet načina da se rešite glavobolje
Foto: Thinkstock

Idite u mračnu i mirnu sobu

Doktorka Suzan Hačinson kazala je za Hello Giggles da, ako možete, kada osetite migrenu, odete u mirnu, mračnu sobu i odmorite se. Dodatni savet je da legnete i postavite led na vrat ili čelo.

Kupka u gorkoj soli

Ako ste kod kuće, Suzan preporučuje da se kupate u gorkoj soli. Ova so sadrži magnezijum, mineral koji opušta nerve, mišiće i prenosi nervne impulse po celom telu i mozgu, te može da spreči jake napade.

Popijte veliku čašu vode

Doktorka objašnjava da je hidratacija veoma bitna za sprečavanje migrena. U trenutku kada osetite da će da se javi migrena odmah posegnite za velikom čašom vode - posebno ako vam se suše usta ili je vreme toplo.

Idite na masaže

Masaža glave vam takođe može pomoći u otklanjanju bola koji izazivaju migrene.

"Samo izaberite metod koji je malo nežniji, u odnosu na vibracione masaže i pritiske. Ovo naročito važi za predeo glave i vrata, jer jaka masaža može da pogorša neprijatnost", ističe Suzan.

Pijte čaj od đumbira

Rebeka Li, registrovana medicinska sestra, preporučuje domaći čaj od đumbira.

"Đumbir sadrži više od 200 moćnih supstanci u svojim uljima I koristi se već 2.000 godina u ishrani". kazala je za "Hello Giggles". U mnogim slučajevima đumbir smiruje kontrakcije mišića i upalu, što je odlična kombinacija za borbu protiv migrene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: