Besplatni Windows 10 je samo za korisnike, ne i za kompanije

Microsoft je tokom svog događaja 21. januara najavio da će Windows 10 biti ponuđen kao besplatna nadogradnja za računare koji pokreću Windows 7 ili Windows 8.1. Ipak, ispostavilo se da ovaj promo period ne pokriva sve verzije ovih operativnih sistema.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

20:25

Default images

U upisu na blogu u kome se iznose detalji o promenama koje Windows 10 donosi kompanijama, Microsoft otkriva da kompanije neće dobiti novi operativni sistem beplatno, jer je tako nešto predviđeno samo za privatne korisnike.

"Windows 7 Enterprise i Windows 8/8.1 Enterprise nisu uključeni u pogledu besplatne Windows 10 nadogradnje" poručio je Microsoft ali nije dao konkretne detalje o tome koliko će kompanije morati da plate za novi operativni sistem. Korisnici će sa druge strane, dobiti šansu da nadograde sistem na Windows 10 u toku prve godine od objave potpuno besplatno, a to se naravno odnosi na računare koji pokreću Windows 7 i Windows 8.1 operativne sisteme.

Mnogi su verovali da će im nakon godinu dana biti naplaćeno korišćenje Windowsa 10, ali je Microsoft tako nešto demantovao.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: