PC Press Top 50: Nagrada za B92.net

Sajt B92.net dobio je nagradu kao najbolji u kategoriji "Vesti" u 2014. u tradicionalnom godišnjem izboru časopisa PC Press za najbolje sajtove, dok je priznanje i mesto među najboljima dobila i naša Windows Mobile aplikacija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

17:41

Default images

Kako se navodi u obrazloženju PC Pressa, B92.net je nagrađen u izboru "Najbolje onlajn stvari 2014" zbog svog sadržaja i zbog univerzalne prisutnosti na svim platformama.

"B92 je za mnoge korisnike primarni izvor informacija, pre svega zato što se prilagodio svim uređajima – dok ste kod kuće pratite ga na televizoru, dok ste na putu informiše vas kroz Web browser vašeg laptopa, a dok ste u pokretu sa vama je mobilna aplikacija odlično prilagođena svakoj platformi. Ključ uspeha su, naravno, same vesti iz raznih oblasti, od politike, preko biznisa, kulture, sporta i lifestyle tema, pa do automobila i IT-ja. Konkurencija u ovoj oblasti je veoma oštra i sitnice odlučuju, a ove godine na stranu B92 je „pretegla“ pre svega univerzalna prisutnost na svim platformama", navodi PC Press.

U izboru je posebno istaknuta i naša Windows Mobile aplikacija za koju se kaže: "Na svim platformama B92 radi glatko i brzo, pa je i aplikacija za Windows Phone mala i jednostavna, nenametljivo servira informacije i mnoge druge sadržaje koje proizvodi ova medijska kuća."
Priznanja pobednicima uručena su na svečanom skupu održanom 29. januara 2015. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Izbor pedeset najboljih domaćih sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od početka razvoja interneta u Srbiji, 1997. godine. U ovogodišnjem, 18. po redu izboru pored sajtova odabrani su i najbolji nastupi na društvenim mrežama, kao i najbolje mobilne aplikacije.

U kategoriji Vesti pobedio je sajt b92.net, u kategoriji Servisi sajt poreskauprava.gov.rs, u kategoriji Baza znanja sajt britishcouncil.rs, u kategoriji Život sajt narodnopozoriste.rs, u kategoriji Blog sajt psihoverzum.com.

Najbolji nastup na društvenim mrežama imala je Facebook stranica Naftne industrije Srbije, a nagradu publike za celokupni online nastup u 2014. godini osvojila je kompanija Strauss Group.

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji Android priznanje je dobila aplikacija TopEleven, u kategoriji iOS aplikacija SBB D3GO a u kategoriji Windows Mobile aplikacija Eurobank m-B@nking.

Prisutnima su se obratili gospodin Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press i Vesna Čarknajev, direktorka PC Press-a, kao i dobitnici priznanja.

Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda, a prijatelji izbora su RNIDS i agencija Pioniri Communications.

Kompletan spisak pedeset najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #218 kao i na Web adresi www.pcpress.rs/pcpress-top50-2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: