Ćirilični domen .СРБ slavi treći rođendan

Ćirilični nacionalni internet domen .СРБ postoji već tri godine, a tim povodom Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS) organizuje panel diskusiju "Ćirilica 3.0", 27. januara, u Galeriji "Ozon", od 11.00 časova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

08:31

Default images

Moderator panela je Zoran Stefanović, vođa projekta "Rastko", a u diskusiji učestvuju i Jugoslava Lulić, profesorka Srpskog jezika i književnosti, Aleksandar Vasilić, rukovodilac projekta "Slavnim precima", Mr Nenad Krajnović, jedan od autora studije o primeni IDN domena (među kojima je i .СРБ), Uroš Nedeljković, internet radnik, pravnik i bloger, i Sašo Dimitrijoski, direktor makedonskog nacionalnog registra.

Neke od tema o kojima će biti reči su: upotreba ćirilice na Internetu sa posebnim osvrtom na upotrebu na društvenim mrežama, tehnički aspeti i problemi, uspešni projekti na .СРБ domenu, kao i projekti popularizacije upotrebe ćirilice u digitalnom oruženju.

Ćirilični internet domen .srb zvanično je pušten u rad 27. januara 2012. godine, a za prvih sat vremena registrovano je 235 sajtova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: