120 miliona za novi Googleplex

IT div Google objavio je da planira da investira oko 120 miliona dolara u proširenje i poboljšanje njihov‚og poslovnog centra u Mauntin Vjuu u Kaliforniji, a cilj je da "zaposleni budu što bliže" i da na krovu imaju baštu...

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2013.

10:01

Default images

"Googleplex" će biti veliki 102,193m², a planirano je da bude završen tokom 2015. godine. Dizajniran je u arhitektonskom birou NBBJ iz Sijetla.

To će biti najveći poslovni kompleks u SAD i sastojaće se od devet zgrada u obliku bumeranga, koje "nisu samo dizajnirane da izgledaju lepo", već i da omoguće zaposlenima da jedan od drugog budu maksimalno udaljeni 2,5 minuta hoda i da skoro svi rade uz prirodno svetlo.

Svaka od zgada biće povezana mostovima, a centar će biti prošaran trgovima i mestima za druženje, dok će mesto za automobile biti zakopana duboko dole. Za (retke) tenutke odmora tu su kafei, bašte na krovu, teretane sa Wi-Fi internetom, kuglane...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: