Tehnopolis

Sreda, 03.02.2021.

12:05

Zadovoljno trljaju ruke: Za dva meseca prodato 4.5 miliona primeraka

Uprkos tome što je Sony PlayStation 5 u prodaji tek od novembra 2020, do kraja prošle godine prodato je čak 4.5 miliona primeraka.

Izvor: B92

Zadovoljno trljaju ruke: Za dva meseca prodato 4.5 miliona primeraka
Foto: Profimedia

Kako prenosi portal The Verge, veliki broj prodatih konzola uprkos problemima sa dinamikom proizvodnje, prati finansijske izveštaje kompanije Sony, govoreći u prilog njihovoj ogromnoj zaradi kojoj je doprinela i pandemija koronavirusa.

Prethodna generacija, Sony PlayStation 4, prodavala se čak 77% manje u periodu oktobar-decembar u odnosu na 2019. godinu, ali je ipak to idalje finih 1.4 miliona prodatih komada.

Analitičar Danijel Ahmad tvrdi kako je četvrti finansijski kvartal 2020. godine bio najbolji u istoriji kompanije Sony, jer je zarada skočila za čak 40% - ovo znači profit od 8.4 milijarde dolara, a tome su doprinele i prodate video-igre, PS+ pretplate, kao i bolja zarada na hardveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: