Tehnopolis

Sreda, 02.09.2020.

16:35

Zabranili Tinder i slične aplikacije: "Nećemo da trpimo nemoral i nepristojnost"

Pet aplikacija za pronalaženje partnera blokirano je u Pakistanu. Zabranjene su zbog sadržaja koji je "nemoralan i nepristojan, i koji neće biti tolerisan", kako su naveli tamošnji zvaničnici.

Izvor: B92

Zabranili Tinder i slične aplikacije:
Foto: depositphotos/sharafmaksumov

Kako prenosi list Gardijan, u Pakistanu su zabranjen i vanbračne i homoseksualne veze, a sada su iz zvaničnih institucija objavili kako je zabranjeno i pet aplikacija koje služe za pronalaženje partnera i upoznavanje novih ljudi: Tinder, Skout, Grindr, SayHi i Tagged.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije saopštila je da se ove aplikacije nisu pridržavale lokalnih zakona, a kako su naveli, potpunoj zabrani prethodilo je upozorenje.

Prema podacima kojima raspolaže Sensor Tower, Tinder je u Pakistanu preuzet više od 440.000 puta, Grindr, Tagged i SayHi oko 300.000, dok je Skout preuzet 100.000 puta u poslednjih godinu dana.

Još jednoj aplikaciji možda preti sličan scenario. TikTok je upozoren od strane pakistanskih vlasti da mora da ukloni "nemoralan i vulgaran sadržaj", a i YouTube je dobio sličan zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

12 h

Podeli: