"Internet ne sme da bude dostupan svima, uništava moral i psihu"

Ruski Nobelovac Žores Alferov apeluje da se mora ograničiti pristup internetu zbog što neprestani pristup informacijama oštećuje moralne norme i mentalno zdravlje ljudi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

15:31

foto: getty

“Internet mora imati granice i ne sme biti dostupan svima“, rekao je Alferov za „Rossiiskaya Gazeta“ i dodao da nedostatak kontrole i restrikcija na internetu mogu uticati na ljudsko ponašanje i "oštetiti" javno-prihvaćen moral.

Njegova izjava je reakcija na istraživanje koje pokazuje da dve trećine odraslih Rusa ima nalog na društvenoj mreži, a polovina populacije svakodnevno ažurira svoj nalog. Najpopularnija mreža u Rusiji je Vkontakte i Odnoklassniki. Instagram se nalazi na trećem mestu.

U istom intervju kaže da ne očekuje sukob ljudske i veštačke inteligencije, ali ističe da je pogrešno u potpunosti verovati mašini.

Inače, Alferov je svetski priznat fizičar, član Ruske Akademije nauka i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2000. godine. Takođe je član Dume u kojoj predstavlja najveću opozicionu Komunističku partiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: