Silicijumska dolina: 120 mil. $ za najbeskorisniji izum na svetu?

Juicero - fensi Wi-Fi sokovnik od 400 dolara (prvobitno 700), manje je koristan od para ljudskih ruku, otkriva Bloomberg.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

20:05

Silicijumska dolina: 120 mil. $ za najbeskorisniji izum na svetu?
Foto: Bloomberg / Youtube screenshot

Novi startap projekat Silicijumske doline funkcioniše po principu prodaje paketa voća i povrća po ceni od 5 i 8 dolara, koje mašina zatim u roku od dva minuta pretvara u 225 grama soka.

Međutim, Bloomberg je otkrio da korisnici mogu sami da iscede 215 grama soka za samo minut i 30 sekundi.

Investitori, naravno, nisu zadovoljni ovim otkrićem, a situaciju naročito neprijatnom čini činjenica da je za Juicero izdvojeno više novca nego za skoro bilo koji drugi startap projekat u 2016. godini.

Iako njegovi tvorci navode da ima QR čitač koji korisnike obaveštava o roku trajanja kesice i prati pritisak ceđenja različitih vrsta paketa, investitori nisu sasvim ubeđeni u isplativost ovog uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: