Bliži se otvaranje Appleovog "svemirskog broda" od 5 milijardi $

Najveće ovogodišnje dostignuće kompanije Apple nisu novi iPhone ili iPad, već novi kampus Apple Park u Kaliforniji koji izgleda kao svemirski brod i vredi više od pet milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.04.2017.

08:25

Bliži se otvaranje Appleovog

Apple je još u februaru najavio da će u aprilu otvoriti poslovni deo Apple Parka i početi da zapošljava radnike.

Osim poslovnog dela, u kampusu će se nalaziti i centar za posetioce sa prodavnicom i kafićem, ali datum otvaranja objekta još nije poznat, prenosi Business Insider.

"Glavna zgrada, parking, pozorište i fitnes centar su u izgradnji. Građevinski radovi na glavnoj zgradi trebalo bi da budu završeni do kraja 2017. godine, a pomoćni objekti će biti izgrađeni do 2018. godine", rekao je Metju Roberts, fotograf i pilot drona koji već godinama pravi video snimke Apple Parka.

Kampus Apple Park zamislio je preminuli direktor Applea Stiv Džobs. Upravo po Džobsu će biti nazvana staklena dvorana s više od hiljadu sedišta, koja se nalazi na vrhu brežuljka u okviru kampusa. Najvažniji deo Apple Parka biće prstenasta glavna zgrada sa velikim zaobljenim staklenim panelima, za koje u Appleu kažu da su među najvećim na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: