Projekat Ara će se prodavati preko online prodavnice?

Project Ara smartfon moduli će se prodavati online, u prodavnici nalik Play Store-u, gde developeri takođe mogu da postavljaju svoje modularne delove za prodaju.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

22:21

Default images

Ovo su informacije koje dolaze od Google zvaničnika. Google je Project Ara predstavio u oktobru 2013. godine, a radi se o projektu koji će korisnicima omogućiti da sastavlaju i menjaju delove svojih Android telefona poput Lego kockica.

Pol Eremenko, direktor Project Ara je objavio da će korisnici moći da kupuju delove za modularni telefon, kao i da će programeri/developeri moći da postavljaju svoje module i da ih prodaju u ovoj prodavnici.

"Svako može da kreira modul po specifikacijama iz developer kita i da ga postavi u Ara modul prodavnicu, koja je analogna Google Play Storeu, te ga tako prodaje korisniku".

Project Ara bazni telefon se očekuje u januaru 2015. godine, po ceni od oko 50 dolara. Za sada nije sigurno koliko brzo nakon lansiranja se može očekivati pojava i third-party modula u prodavnici.

Izvor: Benčmark.rs/Pocket-lint

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: