Smartfon korisnici (najzad) počeli da koriste smart funkcije

Iako naši smartfoni mogu da obavljaju osnovne funkcije i dolaze sa preinstaliranim aplikacijama koje omogućavaju surfovanje webom, slanje poruka, slušanje muzike i gledanje videa, tu su i dodatne aplikacije koje omogućavaju obavljanje nekih naprednijih aktivnosti u odnosu na one koje standardno obavljamo na telefonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

10:39

Default images

Na primer, tu su aplikacije za društvene mreže, mape, aplikacije koje omogućavaju slušanje muzike u pokretu, obradu videa i drugo. Izgleda da se oslanjanje korisnika na aplikacije iz godine u godinu povećava, a istraživačka kompanija Localytics je otkrila da se u poslednjih godinu dana upotreba aplikacija povećala za 21 odsto.

Grafik istraživanja pokazuje da je naše vreme koje provedemo na telefonu podeljeno u različite kategorije. Neke od njih su doživele ogroman rast korišćenja, a najviše se ovo odnosi na muzičke aplikacije (kao što su SoundCloud ili iHeartRadio). Aplikacije koje su u vezi sa zdravljem i fitnesom takođe imaju veliki porast korišćenja, od 51 odsto, što se svakako može povezati i sa aktuelnom popularizacijom nosivih uređaja. Korišćenje aplikacija za društvene mreže je povećano za 49 odsto, dok iza slede aplikacije za putovanja, zabavu, sport, igre i vesti.

Izvor: Bechmark.rs/Ubergizmo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: