Njujork dobija iPoliciju

Policija u Njujorku osniva posebnu jedinicu čiji će jedini zadatak biti pronalaženje ukradenih iPhone i iPad uređaja, uz malu pomoć Applea naravno.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2013.

14:51

Default images

Nova jedinica, o kojoj je prvi pisao New York Post, sarađivaće sa Appleom kako bi pronašli na hiljade uređaja koji se ukradu svake godine.

Appleovi uređaji najčešće su na meti kradljivaca – 3.890 uređaja više je ukradeno u 2012. u poređenju sa 2011. godinom, a gradonačelnik Njujorka čak je okrivio iUređaje za porast kriminala u ovom gradu.

Kompanija iz Kupertina i do sada je sarađivala sa policijom kada je bilo potrebno pronalaženje uređaja, a u slučaju krađe, policija kontaktira Apple koji potom detektivim pomaže da utvrde lokaciju ukradenog uređaja.

Od ukupnog broja ukradenih uređaja, čak 74 odsto bude pronađeno i vraćeno vlasnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: