Vivaldi: "Microsoft je očajan"

Microsoft je ponovo na meti osuda, zbog prakse koja kompaniji omogućava da ostvari monopol na tržištu.

Izvor: B92, Gizmochina

Ponedeljak, 13.12.2021.

12:05

Vivaldi:
rafapress / Shutterstock.com

Microsoft je nedavno objavio najnoviju verziju svog operativnog sistema. Međutim, uprkos tome što ima veliki broj korisnih opcija i funkcija, jedna stvar je mnogima zasmetala.

Microsoft Edge internet pregledač je doživeo brojne izmene, a mnoge od njih su ga načinile još više anti-konkurentskim nego što je to bio ranije.

Ovo je rivalsku kompaniju Vivaldi nateralo da reaguje u svojoj najnovijoj blog objavi i da "prozove" Windows 11 Edge pregledač.

Za one koji nisu upoznati, Edge je u Windowsu 11 stigao sa nekim novim promenama. To uključuje i otežavanje korisnicima da se prebace podrazumevani pretraživač na svojim računarima, ukoliko prvo podese Edge.

Prema detaljima iz bloga kompanije Vivaldi. "Microsoftovi potezi deluju očajno. I prepoznatljivo. Jasno je da ne žele da koristite druge pregledače interneta".

Jon fon Tečner, suosnivač Vivaldija, je tako prozvao Microsoft i kompanijinu antikonkurentnu praksu, istakavši da je u pitanju "povratak starim trikovima kako bi se ostvarila prednost nad konkurencijom".

On je potom pozvao korisnike da ne dozvole da Microsoft pobedi u ovoj igri. "Izdržite sve dok ne budete mogli da koristite pretraživač po svom izboru u Windowsu – i pomozite svojim prijateljima ili kolegama da učine isto", ističe Tečner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: