Novi mobilni uređaj iz Sonyja je sve što vam treba po velikim vrućinama VIDEO

Japanska kompanija Sony uskoro će u prodaju pustiti bluetooth uređaj pod imenom Reon Pocket, prenosni džepni "klima uređaj" čija je namena da, u vreme velikih vrućina, hladi svoje korisnike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

21:30

Novi mobilni uređaj iz Sonyja je sve što vam treba po velikim vrućinama VIDEO
Foto: Printscreen YouTube/First Flight JP

Uređaj veličine platne kartice težak samo 85 grama i ne primećuje se dok ga korisnik nosi. Od izduvava hladan vazduh, a nosi se sa zadnje strane košulje ili majice. Osim toga, Reon Pocket zimi može da se koristi i za grejanje.

Uređaj se postavlja uz vrat, u poseban džepić na zadnjoj strani odeće. Bluetooth vezom je povezan sa telefonom, a korsnik ga kontroliše putem mobilne aplikacije.

Iz Sonyja navode da njihov "džepna klima" može da "ohladi" korsnika i do 13 stepeni Celzijusa, u odnosu na spoljnu temperaturu. Tokom hladnih dana podiže temperaturu do 8 stepeni.

Temperatura se reguliše ručno putem telefona, a uskoro će biti uveden i automatski način rada. Uređaj ima nekoliko režima rada koje je moguće podesti prema želji korisnika.

"Klimu" napaja baterija koja traje i do 24 sata, a napuni se za dva sata. Reon Pocket će zasada biti dostupan samo u Japanu, po ceni od 95 do 140 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: