Google Transit startovao i u Subotici, čeka se Beograd

Od pre nekoliko dana Subotica je postala još jedan grad u Srbiji u kojem je Google Maps navigacija dostupna za javni gradski prevoz.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

15:15

Google Transit startovao i u Subotici, čeka se Beograd
Ilustracija / Foto: Depositphotos/dimarik

Glavni pokrovitelj ovog projekta je UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) koji je, sa ekspertizom Andreje Gluščević, omogućio pripremu i funkcionisanje kompletnog sistema u Subotici.

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

U sistemu je implementiran i tarifni sistem gradskih linija, tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

Google Transit sistem u Subotici trenutno pokriva samo gradske linije JP Subotica-trans, a u nekom skorijem roku se planira proširenje sistema i sa prigradskim linijama gradskog saobraćajnog preduzeća.

Što se Srbije tiče, Google Transit već je dostupan u Nišu, Kragujevcu, Užicu, a radi se na tome da zaživi i u Beogradu.

Zastupljen je i u regionu i to: Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: