Lista najboljih antivirusa za Windows 10

Nova serija testova koje je sproveo institut AV-TEST u septembru i oktobru 2015. godine, utvrdila je najbolja antivirus rešenja za Microsoft-ov novi operativni sistem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

12:55

Default images
Foto: Thinkstock

Pomalo iznenađujuće je da vrh liste zauzimaju besplatna rešenja. Tvrdnje da besplatna bezbednosna rešenja nisu baš najbolja, ovde definitivno ne važe, jer Avira ima barem slično dejstvo i na drugim operativnim sistemima trenutno na tržištu.

Avira antivirus je dobila maksimalnih šest poena za zaštitu, performanse i upotrebljivost, baš kao i Bitdefender, Kaspersky Lab i Symantec rešenja. Potom slede F-Secure i Trend Micro sa maksimalnim brojem poena za zaštitu, ali nešto slabijim rezultatom kada su u pitanju performanse, dok su za upotrebljivost takođe dobili maksimalnih šest poena.

Neka druga besplatna rešenja poput AVG i AVAST su iza sa lošijimdejstvom . AVG na primer je dobio maksimalan broj poena za zaštitu, što jeste najvažniji faktor, ali i slabijih 4,5 za performanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: