Pristup internetu obavezan zakonom

Ok, udahnite duboko pre nego što ovo pročitate. Neka vam neko donese malo šećera i vode. Izdahnite vazduh, i razmišljajte o lepim stvarima. Pomislite: "Sve je u redu, sve će biti dobro", ali nemojte dodati ono obavezno "ovde neće sigurno". U redu? Zaboravili ste na bes, nerviranja, mesto prebivališta u pasošu? Odlično. Idemo.

Izvor: Domino magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

19:42

Default images

Finsko Ministarstvo transporta i komunikacija se obavezalo da će, do jula sledeće godine, svaka osoba u Finskoj imati zagarantovani pristup internetu pri minimalnoj brzini od jednog megabita u sekundi. Finska vlada je najavila premrežavanje (svoje) zemlje konekcijama od 100Mb/s do 2015-e godine, a od jula 2010-e Finska će postati prva zemlja u kojoj će svaka osoba imati univerzalni, zakonom zagarantovan pristup Internetu sa minimalnom brzinom od 1Mb/s.

"Mi mislimo da je internet nešto bez čega život nije moguć u modernom društvu", kaže Laura Vikkonen, portparolka ministarstva. "On je kao voda, struja ili bankarske usluge - pristup Internetu je naprosto neophodan", dodaje Vikkonen, naglašavajući da je ovo tek "međukorak" u petogodišnjem planu pravljenja super-brzih konekcija.

Finska, zemlja od 5,2 miliona stanovnika, je i inače jedna od najnaprednijih država kada je reč o internetu - procenat populacije koji je na neki način povezan na net je 95,2.

Ne znamo šta i kako i odakle da počnemo komentarisanje. Internet - zakonom garantovano ljudsko pravo! Ne zabrana šetnje, ne preseljenje nehigijenskih naselja... Uh. Bolje da ništa ne pričamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: