Tehnopolis

Četvrtak, 20.08.2020.

22:01

Šta su Srbi guglali tokom epidemije? VIDEO

Zanimljivo je kakve promene je zabeležio najveći internet pretraživač - Google.

Izvor: B92

Šta su Srbi guglali tokom epidemije? VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/voidframes

Šta smo to pretraživali na internetu u toku epidemije, a šta nam uopšte nije bilo na mapi interesovanja?

Ako uporedimo zainteresovanost internet korisnika u Srbiji za kuvanje i restorane primetićemo da u prvoj polovini aprila pretraživanje prvog pojma beleži značajni porast, dok pretraga restorana u periodu od sredine marta do maja meseca gotovo da ne postoji.

Od početka marta, putovanja se opravdano nisu našla u fokusu interesovanja građana.

Ali, turizam u Srbiji početkom maja dostigao je najveću popularnost u internet pretrazi.

Na savet imunologa da je cink dobar odgovor imuniteta na virus, na samom početku vanrednog stanja u Srbiji taj pojam beleži nagli porast pretrage.

Pretraga o dezinfekciji, mesecima gotovo da nije postojala, naravno, sve do marta i promenjenih okolnosti. Pretraga onlajn kupovina, kurseva i društvenih igara naglo je porasla, pa shvatamo da je stvarnost promenjena, a život prilagođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: