Blizzard: Novi univerzum posle 17 godina

Blizzard, kuća koja stoji iza Warcraft, Starcraft i Diablo svetova, najavila je novu franšizu pod nazivom Overwatch, što je prvi put posle čak 17 godina da kompanija predstavlja novi univerzum.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 08.11.2014.

10:37

Default images

Overwatch će biti timska igra iz prvog lica, a nakon trejlera prikazanih prvog dana Blizzcona utisak je da je u pitanju spoj koncepta Valveovog Team Fortressa 2 i aktuelnih MOBA naslova.

Tako su igračima umesto "klasa" na raspolaganju različiti heroji, svaki sa posebnim setom veština, tu je i mnoštvo mapa i nekoliko različitih "modova". Verovatno neće biti singleplayer komponente, a mečevi će se igrati 6 na 6, dok su heroji svrstani u četiri manje-više uobičajene kategorije - napad, odbrana, podrška i "tenk".

Overwatch je za razliku od legendarnih Warcrafta, Starcrafta i Diabla smešten u svet mnogo sličniji našem, u relativno blisku budućnost u kojoj su mir obezbedili avanturisti, ratnici i naučnici iz celog sveta (i obližnjih delova galaksije) okupljeni u timu Overwatch, a u kojoj ponovo dolazi do problema.

Igra je predstavljena trejlerom koji se drastično razlikuje od dosadašnjih fantastičnih uradaka iz kuhinje Blizzarda i umesto mračne atmosfere, više poseća na nešto što bi uradio studio Piksar. Ceo paket je i novi signal da Blizzard nastavlja da širi demografiju kojoj se obraća, nakon što je slične korake pravio sa Hearthstoneom i najavljenom MOBA igrom Heroes of the Storm.

To znači da bi igra trebalo da bude pristupačna za sve uzraste i tipove gejmera, ali i da će biti mnogo prostora za e-sports segment.

"Želimo da stvorimo sjajno FPS iskustvo koje je mnogo pristupačnije za najširu publiku, ali koje istovremeno pruža akciju i dubinu koju vole fanovi ovog tipa igara", rekao je suosnivač Blizzarda Majkl Morhejm.

Ono što je možda i najzanimljivije jeste činjenica da je Overwatch praktično nastao od upotrebljivih delova otkazanog mističnog projekta "Titan" i da u stvari predstavlja modifikaciju njegovog PvP dela.


Pročitajte još: Blizzard otkazao MMO Titan nakon 7 godina razvoja

Kako je rekao prvi čovek kompanije Kris Mecen na predstavljanju, igra je "bliže nego što mislite", a beta za koju je već moguća prijava na Battlenetu bi trebalo da krene tokom 2015. godine.

Rok za izlazak je uobičajen za Blizzard - "kada bude završena". Demo verzija na Blizzconu je postavljena na 600 računara, igračima je na raspolaganju 12 heroja, pa se očekuje mnogo više informacija i snimaka u narednih 48 sati.

Osim najznačajnije najave prvog dana konvencije, Blizzard je na svojim panelima predstavio i mnošto zanimljivosti za već postojeće franšize.

Predstavljena je nova ekspanzija za igru sa kartama Hearthstone pod nazivom "Goblins vs. Gnomes", koja donosi nove mehanike i više od 100 novih karata (ne i novi SP deo). Tu su i nova zona, novi predmeti, goblini i izmene za Diablo 3, kao i najave novih heroja (Jaina, Thrall i Lost Vikings!), mapa i kozmetike za Heroes of the Storm.

I projekat "Warcraft Movie" je sve bliži finišu, pa su predstavljeni i neki likovi - glavnog lika iz Alijanse Lotara igraće Trevis Fimel, dok će Durotana iz Horde tumačiti Tobi Kebel, a tu su i Ben Foster kao Medivh, Rob Kazinski kao Orgrim, sjajni Klensi Braun kao Blekhend...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: