Nokia se i dalje suočava s gubicima

Finska kompanija Nokia se u prvom tromesečju suočila sa 30-procentnim padom prodaje mobilnih uređaja, i to u odeljenju koje je prošle nedelje prodala američkom Microsoftu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

10:31

Default images

Neto gubici Nokia su u prvom kvartalu iznosili 239 miliona evra u poređenju sa 272 miliona evra iz istog perioda lane, dok su prihodi smanjeni na 2,6 milijardi evra sa prošlogodišnjih 3,1 milijarde evra, navodi se u saopštenju Nokia, a prenosi agencija AP.

Zajedno sa objavljivanjem kvartalnih rezultata, Nokia je najavila nove strategije i imenovanja, nakon što je prošle nedelje završila sa prodajom svog odeljenja za mobilne telefone i sve patente, koje za 5,44 milijarde evra prodala Microsoftu.

Nokia je, takođe, imenovala novog izvršnog direktora kompanije - Indijca Radževa Surija - koji je ranije bio direktor Odeljenja za rešenja i mreže, a koji se finskoj kompaniji priključio 1995. godine.

Nokia, kao bivši svetski lider u sektoru mobilnih uređaja, koji je 2008. imao udeo na globalnom tržištu od 40 odsto, nije uspela da uhvati korak sa konkurentima i odgovori na nove izazove u vidu iPhonea, Googleovog operativnog sistema Android i jeftinijih rivala u Aziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: