iPhone 5S: Šta 64-bitna arhitektura zapravo znači?

Jedna od stvari o kojoj se možda najviše priča nakon Appleovog predstavljanja novih modela iPhonea svakako je 64-bitna arhitektura iPhonea 5S. U pitanju je nešto potpuno novo za industriju, a dajemo vam uvid u to zašto je ovo bitno.

Tehnopolis

Izvor: Gizmodo

Četvrtak, 12.09.2013.

16:30

Default images

Kada su primetne razlike i promene u brzini iPhonea 5S koje će novi A7 procesor doneti, lista je prilično kratka. Novi procesor će ubrzati intenzivno procesuiranje slika sa novim mogućnostima kamere, omogućiće igre sa boljom grafikom i većim svetovima a čitanje otiska prsta korisnika, i druge operacije koje zahtevaju intenzivan rad CPU-a, dešavaće se bez ikakvog seckanja ili usporavanja telefona.

To je za sada sve što očekuje korisnike. Međutim, nova arhitektura samo je deo dugoročnijeg Appleovog plana i svakog drugog proizvođača hardvera. Ne samo da će 64-bitna arhitektura dozvoliti više RAM-a u mobilnim uređajima, već će spremiti put i za predstavljanje novog MacBooka Air sa super-efikasnim mobilnim procesorom.

Ovaj novitet takođe otvara mogućnost postojanja OS-a X na mobilnim uređajima.

Sve ovo znači da se Apple savršeno pozicionirao za predstojeću integraciju desktop i mobilnih uređaja.

Međutim, Apple nije jedina kompanija koja radi ovo, ARM će doneti 64-bitnu arhitekturu svojim prijateljima kao što su Samsung, Acer i Lenovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: