Ove nedelje u IT svetu

Puno se govori o trećem ekosistemu, pored dominantnih Androida i iOS-a. Treći igrač je Windows Phone, a iako Microsoft u mobilnom svetu još uvek nema dvocifreni tržišni udeo, definitivno je bio glavna tema ove nedelje u IT svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2012.

10:01

Default images

Najpre nam je u ponedeljak predstavio svoj novi uređaj, tablet Surface, koji će raditi na novom Windowsu 8.

Onda je u sredu usledila najava onoga što donosi Windows Phone 8.

Microsoftov tablet uneo je nove tenzije u rat tableta, smatraju pojedini analitičari, a pažnja je sada usmerena na Google, od koga se očekuje da takođe predstavi svoj tablet.

Njegova cena, prema nezvaničnim informacijama, mogla bi biti 599, odnosno 999 dolara u Pro verziji.

Više proizvođača pružilo je podršku Windows Phoneu 8, među njima i HTC koji se oglasio zvaničnim saopštenjem u kom kaže da su veoma uzbuđeni zbog novih uređaja koje će lansirati na ovoj platformi.

Trenutno najpopularniji tablet je iPad, a iz Mozille smatraju da browser koji Apple nudi nije dovoljno dobar, te su ove nedelje najavili svoj novi projekta - Junior, browser za iPad.

Sve veći broj korisnika tableta, ali pre svega smartfona, dovela je pojedine istraživače na zaključak da postajemo robovi ekrana

Samsung i Apple i dalje su najpopularniji proizvođači smartfona, a bili su tema vesti i ove nedelje. Govorilo se tome hoće li Samsung napustiti Android, a ova južno korejska kompanija je imala je razlog za slavlje ove nedelje.

Holandski sud doneo je odluku u sporu ove kompanije protiv Applea i to u korist Samsunga.

Sa druge strane, izjava direktora Foxconna verovatno nije obradovala čelne ljude Samsunga, jer je on pozvao korisnike da ne kupuju SGS3 i čekaju na iPhone 5.

Ove nedelje Appleov App Store se proširio na još 32 zemlje, ukupno ih je 155, ali Srbije i dalje nema na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: