Put do bolje saradnje sa EU

Srbiju bi trebalo podeliti na administrativne regione da bi se poboljšala saradnja sa Evropskom unijom, kazao Mlađan Dinkić.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2008.

16:47

Default images

Srbiju bi trebalo podeliti na administrativne regione da bi se poboljšala saradnja sa Evropskom unijom, kazao je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

U EU se veliki deo saradnje odvija između regiona, a ne između zemalja, a u tim programima saradnje može da učestvuje samo Vojvodina, jer je ona jedini pravi administrativni region u Srbiji, kazao je Dinkić na skupu Socijalna tržišna privreda Konrad Adenauer fondacije.

On je rekao da smatra da bi administrativna regionalizacija trebalo da se sprovede pred kraj mandata ove vlade i da će isključivo Vojvodina, ukoliko se to ne učini, imati mogućnosti za pravu regionalnu saradnju sa EU u odnosu na druge delove Srbije.

Od 1. januara sledeće godine tržište sa EU će biti liberalizovano jer će se primenjivati prelazni trgovinski sporazum, a kako se Srbija bude približavala Evropskoj uniji sve će manje biti i "onoga što nazivamo monopolima", kazao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: