Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 28.02.2015.

17:10

Pobeda Rajhelta, austrijski podijum

Austrijski skijaš Hanes Rajhelt trijumfovao je na osmom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Alessandro Trovati

Rajhelt je do treće pobede ove sezone, a desete karijere, došao u vremenu od 1:11.90 minuta, sa samo stotinkom prednosti u odnosu na sunarodnika Romeda Baumana.

Da slavlje Austrijanaca bude kompletno postarao se Matijas Majer, koji se našao na trećem stepeniku pobedničkog postolja, sa 24 stotinke slabijim vremenom od Rajhelta.

Bauman je prvi od austrijskih skijaša bio na stazi i odskijao je maestralno, što se posebno vidi po činjenici da niko nije uspeo da ga nadmaši sve dok na red nije došao Rajhelt. Majer je bio pre Rajhelta, ali je jedino mogao da se zadovolji trećim mestom na kraju.

Iza najbolje trojice našli su se Italijani Silvano Varetoni i Dominik Pariz, Marko Salivan iz Sjedinjenih Država i još dvojica Austrijanaca Vinsent Krihmajr i Georg Štrajtberger. Prvu desetoricu kompletirali su Švajcarac Didije Defago i Maks Franc, koji je bio šesti Austrijanac među najboljih deset.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 1.028 bodova, ispred Ćetila Jansruda iz Norveške sa 924. U poretku spusta, Jansrud je prvi sa 469 bodova, a prate ga Rajhelt sa 385 i Pariz koji ima 357.

Takmičenje u Garmišu se nastavlja u nedelju veleslalomom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

34 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu