Prekretnica karijere Novaka Đokovića

Izgubio je tri uzastopna Gren slem finala pre tog šestog jula.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

08:00

Prekretnica karijere Novaka Đokovića
Getty Images

Izgubio je i u ’svom’ Melburnu još pre finala, a još je bolelo i ’pecanje’ u polufinalu Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom.

Sve su glasnije bile priče o tome da Novak Đoković ne može da se nosi sa velikim očekivanjima i da često poklekne kada je najpotrebnije. U pitanje se uveliko dovodila i saradnja s Borisom Bekerom.

Sada, kada pročitate dve rečenice iz prethodnog pasusa, one zvuče kao da nikada nisu mogle biti izrečene, ali u sportu sve može da se promeni.

A za Đokovića se promenilo u finalu Vimbldona 2014. godine – imao je dobijen meč, ispustio ga je, a onda ga je opet vratio u jednom od najboljih mečeva svih vremena. Federer je pao – 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4.

“Pre nekoliko dana sam upravo o tom meču razgovarao sa svojom familijom i timom – verovatno je to jedna od prelomnih tački u mom životu, uz Dejvis kup 2010. godine jer mi je posle toga karijera naglo krenula uzlaznom putanjom. Međutim, posle te druge titule na Vimbldonu dobio sam novu dimenziju samopouzdanja – tada sam imao dosta tereta na leđima, očekivanja i pritiska, a sve to sam savladao tim trijumfom nad Federerom koji je tada bio u vrhunskoj formi“, kaže Novak.

Od tog momenta jedini Gren slem turniri koje Đoković nije osvojio jesu US open 2014. i Rolan Garos 2015. godine.

“Gren slem trofeji najvažniji su u tenisu, a oni su posle tog Vimbldona počeli da se ređaju – definitivno je taj duel bio jedna od prekretnica u mojoj karijeri“, dodaje najbolji teniser sveta.

Podsetite se finala Vimbldona 2014. godine, vredeće: Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: