Nova vest
Tenis

Subota, 05.07.2008.

20:17

Nestor i Zimonjić osvojili Vimbldon

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Nenad Zimonjić pobednik je Vimbldona u konkurenciji dublova. On je zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom savladao devete nosioce Jonasa Bjorkmana i Kevina Alijea rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:3. U prva dva seta nije bilo brejka, ali su Nestor i Zimonjić u trećem i četvrtom u ranim fazama seta pravili brejkove, a potom kontrolisali situaciju na terenu. Nenadu je ovo prva Gren slem titula u muškom dublu u karijeri. Nestor će od ponedljak biti najbolji dubl teniser na svetu.

Zimonjić i Nestor su odlično igrali tokom celog takmičenja i redom dobili dublove: Aleksa Bogdanovića i Džonatana Marija, Radživa Rama i Bobija Rejnoldsa, Maksa Mirnog i Džejmija Marija, Kevina Andersona i Robina Lindsteta, u polufinalu Lukasa Dlouhog i Leandera Paesa i sada Bjorkmana i Alijea.

Nestor je izneo najveći teret polufinalnog dvoboja, a u završnom okršaju Zimonjić je brilijirao, uprkos povređenoj ruci. Nenad je priredio publici spektakularan poen u poslednjem gemu kada je posle smeča rivala visoko skočio i napravio ’viner’ iz neverovatno teške pozicije.

Najboljem srpskom dubl igraču ovo je bilo treće finale Vimbldona, a u prethodna dva puta gubio je od tada najboljih parova sveta – Vudforda i Vudbridža 2004. godine i od braće Brajen dve godine kasnije.

Nestor i Zimonjić će za trijumf na trećem Gren slem turniru u sezoni biti nagrađeni sa 290 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu