Troicki prošao za 48 minuta

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Sidneju, pobedom nad Slovakom Martinom Kližanom.

Izvor: JT

Utorak, 13.01.2015.

08:12

Default images
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Troicki, koji je u glavni žreb ušao kroz kvalifikacije, do trijumfa nad Kližanom došao je sa 6:2, 6:3, posle 48 minuta igre.

Viktorov rival u narednoj rundi biće Španac Pablo Anduhar, koji je sa 6:2, 6:2, eliminisao Jarka Nieminena iz Finske.

Troicki je protiv Kližana odigrao odličan meč, sve vreme je kontrolisao rezultat, a to posebno potvrđuje činjenica da Slovak nije imao nijednu brejk loptu. Srpski teniser je, s druge strane, imao četiri šanse da rivalu oduzme servis, tri puta je to i učinio, i na kraju napravio jedno od najvežih iznenađenja prvog kola, pošto je Kližan bio postavljen za osmog nosioca.

O Viktorovoj igri najbolje možda govori podatak da je od 88 poena tokom celog meča osvojio 57, a imao je neverovatnu uspešnost poena na prvom servisu – 96 odsto. To znači da je od 29 poena na svom prvom servisu samo jedan prepustio Kližanu.

Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 439.405 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: