Drama, 18 penala, Napoliju trofej

Fudbaleri Napolija osvojili su Superkup Italije pošto su u Dohi savladali Juventus sa 6:5 posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

21:31

Default images

Prethodno je u regularnih 90 minuta bilo 1:1, a posle dva produžetka na semaforu je stajalo 2:2.

Ekipa Rafe Benitesa do drugog Superkupa u svojoj istoriji stigla je tek posle devete serije penala. Prethodno su po trojica igrača promašili na obe strane, a veliku radost doneli su Kulibali i Padoin koji je promašio penal.

Juventus je u dva navrata imao prednost, oba gola za crno-bele postigao je Karlos Teves (peti i 106. minut), ali je Gonzalo Iguan na drugoj strani prvo izjednačio na 1:1 u 68. minutu, a onda je dva minuta pre kraja drugog produžetka doneo priliku svom timu da kroz penale dođe do trofeja.

Teves, Kjelini, Pereira i Padoin bili su neprecizni u sastavu Juventusa, dok su na drugoj strani promašili Žoržinjo, Mertens i Kaljehon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: