Zdovcova senzacija iz Gazijantepa

Košarkaši Gazijantepa pravi su hit na početku turskog šampionata – u prvom kolu pobedili su Anadolu Efes, a u drugom Fenerbahče Ulker.

Izvor: SO

Utorak, 21.10.2014.

10:38

Default images

Trener Gazijantepa Jure Zdovc prezadovoljan je početkom sezone, ali kaže da je njegov tim imao i sreće.

“Obe utakmice bile su neizvesne, iskreno moram da priznam da samo imali i sreće. Efes je promašio lako polaganje nekoliko sekundi pre kraja, a Fener je promašio nekoliko otvorenih šuteva. Zadovoljan sam, ali nisam srećan zbog povreda“, kazao je Zdovc za Eurohoops.

Na konstataciju da je veliki uspeh pobediti Dudu Ivkovića i Željka Obradovića u samo nedelju dana, Zdovc je rekao:

“Nije me briga ko je trener na drugoj strani. Lepo je bilo pobediti ih, ali tek smo na početku. Još je rana faza sezona i za 30 godina u košarci naučio sam da, ako se opustiš, sledećeg dana dobiješ udarac u glavu da se osvestiš“.

Slovenački stručnjak smatra da je turska liga jača od španske Endese.

“Turski šampionat je prejak i verujemo da je bolji od Endese. U Španiji su stranci prosečnog kvaliteta i to nije samo moje mišljenje, već i mnogih drugih igrača i trenera“, zaključio je Zdovc.

Boje Gazijantepa brani i srpski košarkaš Oliver Stević, tu su i Hrvat Tomislav Ružić, Slovenac Domen Lorbek, kao i Amerikanac Erl Kalovej, koji je pre nekoliko godina nastupao za Cibonu u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: