Srbija se mučila sa Novim Zelandom

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland u Vršcu sa 83:79, u pretposlednjoj proveri pred Mundobasket u Španiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

21:16

Default images

Ekipa Aleksandra Đorđevića će i poslednji meč pred put na Svetsko prvenstvo odigrati protiv iste selekcije u nedelju u hali Pionir.

Najvažnija stvar sa utakmice u Vršcu je povratak Miloša Teodosića na parket posle povrede zgloba. On je odigrao 20 minuta uz učinak od 6 poena i 3 asistencije.

Miroslav Raduljica je bio dominantna figura ovog meča sa 21 poenom, 4 skoka i 9 iznuđenih prekršaja. Bogdan Bogdanović dodao je 16 (4-6 za tri), Nemanja Bjelica imao je 8, a Raško Katić 7 poena. Na drugoj strani, Vebster je ubacio 18, a Peni i Vukona po 12 poena.

Tok meča:

Ekipa Novog Zelanda odlično je počela duel. U prvoj deonici je imala prednost u većem delu, nošena odličnom ihgrom Vebstera i Vukone.

Na drugoj strani najbolji su bili Raduljica i Katić, pa je naš tim posle 10 minuta imao koš prednosti – 24:22.

Novozelanđani su nadstavili sa dobrom igrom i u nastavku. Odlično su šutirali sa distance, pa su sredinom druge deonice imali i osam poena viška – 38:30. Srbija se brzo vratila sa dve trojke Bogdanovića, ali je ekipa Novog Zelanda na poluvremenu vodila sa 45:42.

I u drugom poluvremenu viđena je slična slika, Aleksandar Đorđević isprobavao je razne varijante, a naš tim je uspeo da dođe do pobede uz odličnu partiju Miroslava Raduljice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: