Stanić: "Nije slučajno..."

Golman Srbije rukometne reprezentacije Darko Stanić izjavio je da nije slučajno što su srpski sportisti na Svetog Savu izborili tri finala.

Izvor: ÈŽ

Subota, 28.01.2012.

12:52

Default images

Pored rukometaša, plasman u finale obezbedio jeNovak Đoković, a za zlatnu medalju boriće se i vaterpolisti.

"Bićemo svesni uspeha kad sve bude prošlo. Presrećni smo, vidimo reakciju čitave države i regiona. Ja sam iz Crne Gore, zovu me i kažu da je tamo veliko slavlje. Eto, desilo se da na Svetog Savu doživimo toliki uspeh srpskih sportista, nije to slučajno", rekao je Stanić.

Stanić je u prvom poluvremenu polufinalnog meča sa Hrvatskom odbranio samo jedan šut, ali je u nastavku je "zaključao" gol, nanizao 11 odbrana i bio najzaslužniji za istorijsku pobedu Srbije.

"Znao sam da neće moći da izdrže takav pritisak i da ćemo se vratiti. U poluvremenu smo se malo sabrali, popričali, jer izgledalo je kao da nismo u utakmici i da prolazi pored nas. Pomislili smo - toliko željeno finale i naš san nam izmiče. Dogovorilio smo se da pružimo i više od maksimuma, ispalo je da je to bilo dovoljno i stvari su u nastavku počele da idu u pravom toku", rekao je srpski golman.

Na konstataciju saigrača da je prespavao prvo poluvreme protiv Hrvata Stanić je rekao:

"Igrači očekuju previše od mene. Nisu mi ni oni pomogli kao što su radili u prethodnim utakmicama, loša je bila odbrana. Teško je braniti kad na početku primiš pet-šest golova, onda ne ide kako treba. Zato me je i selektor zamenio kako bi imao što veću pauzu i spreman dočekao drugo poluvreme", rekao je Stanić.

Stanić smatra da je Danska ospasna ekipa i da neće biti lako pobediti je dva puta u kratkom periodu, ali da pred fanatastičnom publikom u Areni ništa nije nemoguće.

"Želeo sam da prodju u finale, jer ih bolje poznajemo, pobedili smo ih u grupi u Pioniru i sa većim samopuzdanjem ulazimo u utakmicu. Špance ne poznajemo tako dobro, učinilo mi se da su najkvalitetnija ekipa na šampionatu, ali pokazalo se da su i oni izgubili snagu u završnici", zaključio je Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: