Nedelja, 02.01.2011.

22:30

Udovičić: "Imamo kostur tima za OI"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je sudbina tima zavisi od rezultata.

Izvor: B92, Večernje novosti

Default images

Posle godina dominacije kao najbolja srpska reprezentacija prošle godine ta titula je u izboru Olimpijskog komiteta pripala odbojkašima, a Udovičić kaže da je to i zasluženo.

"Bila je to još jedna naporna i uspešna godina. Mi smo, kao i Hrvati i Španci, bili žrtve uspeha u 2009, ali smo na sreću, za razliku od 'crvene furije', to izdržali", istakao je Udovičić.

"OKS je napravio parametre, što je pravedno. Svetsko prvenstvo je vrednije od evropskog i čestitam odbojkašima", naglasio je Udovičić.

Ipak, u prošloj godini nije bio važan samo rezultat, bitno je bilo i koliko su igrači napredovali, jer je odavno rečeno da su sva takmičenja samo kontrolna za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

"Od nekih igrača sam očekivao više, neki su pak premašili naše zahteve. Normalno svačija igra je posledica subjektivnih, ali i objektivnih okolnosti. Važno je da smo tu gde jesmo, da imamo cilj i plan do Igara. Kostur tima postoji, a da li će doći do promene jednog, dva ili tri igrača videćemo", rekao je Udovičić.

U 2011. godini pred srpskim vaterpolistima su odbrane titule u Svetskoj ligi i na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

"Naše je da ispravljamo igru i ostvarujemo dobre rezultate. Mi smo u grupi sportova koji isključivo zavise od svog rezultata i ne smemo da dozvolimo sebi luksuz da ne budemo finansirani. Za razliku od nekih koji su privilegovani i nemaju to opterećenje", naglasio je selektor vaterpolista.

Veliki protivnik najboljih igrača je i kalendar. Ove godine sve je zgusnuto u dva meseca. 'Fajnal-for' Evrolige igraće se 3. i 4. juna, finalni turnir Svetske lige od 21. do 26. juna, a Svetsko prvenstvo u Šangaju od 16. do 30. jula, a najvažniji cilj je da se izbori olimpijska viza

"To je naš prioritet. Prvo viza, pa titule. Zna se da nas u London vodi zlato u Svetskoj ligi ili medalja na Svetskom prvenstvo. A ako se ne daj bože to ne desi, bitno je da do trofeja dođu evropske selekcije, a ne Australija ili SAD, koje bi otvorile mesto nekoj reprezentaciji sa njihovog kontinenta. Evropi je i ovako teško, jer zbog Velike Britanije na Igrama neće učestvovati jedna jaka selekcija", istakao je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: