Brazil bez Ronaldinja i Adriana

Selektor reprezentacije Brazila Dunga objavio je spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo, a na njemu se ne nalaze Adriano, Ronaldinjo i Pato.

Izvor: JT

Utorak, 11.05.2010.

20:24

Default images

Dunga je, takođe, odbio da podlegne pritisku i zato nije pozvao i mlade igrače Santosa Paula Enrikea Gansa i Nejmara, dok se na širem spisku za Južnu Afriku nalazi veliki broj defanzivaca.

Ronaldinja Dunga nije zvao u nacionalni tim od aprila prošle godine kada je bio u lošoj formi, ali je ove sezone pokazao bolja izdanja u Seriji A, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za selektora. S druge strane Adriano je prošle godine bio najbolji strelac brazilskog šampionata kada je njegov Flamengo osvojio titulu, ali je imao uspona i padova u formi. Dunga je već ranije rekao da se Pato neće naći na spisku i zbog takvih odluka igra Brazila će mnogo zavisiti od Kake i ukoliko njega zadesi neka povreda selektor 'karioka' neće imati mnogo opcija.

Na Dunginom spisku se nalaze:
golmani: Žulio Cezar (Inter), Doni (Roma), Uerlo Gomeš (Totenhem)

odbrana: Maikon (Inter), Danijel Alveš (Barselona), Žilberto (Kruzeiro), Lusio (Inter), Žuan (Roma), Luizao (Benfika), Tijago Silva (Milan), Mikel Bastos (Olimpik Lion)

sredina: Žilberto Silva (Panatinaikos), Felipe Melo (Juventus), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaraj), Kaka (Real Madrid), Žulio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Žosue (Volfsburg),

napad: Robinjo (Santos/Mančester siti), Luis Fabiano (Sevilja), Nilmar (Viljarreal), Grafite (Volfsburg)

Brazil će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi G sa Portugalom, Severnom Korejom i Obalom Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: