Teška kazna za Galatasaraj

Čelnici Turske košarkaške federacije izrekli su u ponedeljak najtežu kaznu jednom klubu u istoriji klupske košarke u toj zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

15:49

Default images

Kako prenose turski mediji, ekipa Galatasaraja kažnjena je oduzimanjem svih pobeda u dosadašnjem delu prvenstva, ali i izricanjem dodatne kazne od još 5 bodova zbog skandala oko “šverca” igrača u koji je umešan bio ceo vrh kluba, ali i treneri, i pojedini igrači “Galate”.

Zbog nastupa Čemala Nalge koji nije odradio suspenziju od 5 utakmica, igrajući u dresu bolesnog saigrača Tufana Eršoza, Galatasaraj je praktično ostao bez rukovodećih ljudi košarkaške sekcije.

Kada je ceo skandal izbio na video, usledile su ostavke. Otišli su predsednik i potpredsednik. Direktni učesnici ovog skandala dobili su višegodišnje supenzije:

Četin Nalga (koji je izjavio da nije imao izbora, i da mu je naredjeno da igra) neće moći da igra naredne dve godine, trener Okan Čevik neće moći da se bavi tim poslom čak 3 godine, kažnjeni su i pomoćni trener (jednogodišnja suspenzija), ali i igrač Tufan Eršoz koji je dobio 4 meseca suspenzije.

Pored njih, kažnjeni su gotovo svi operativci kluba, koji su znali za ovu prevaru.

Pored vremenskih kazni, izrečene su i novčane kazne svim akterima u ovom skandalu ( kazne u rasponu od 2 do 6 hiljada evra), dok će Galatasaraj naredna četiri meča igrati pred praznim tribinama.Žuto –crvene iz Istanbula u nacionalnom kupu u četvrtfinalu zameniće ekipa Mersina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: