Ponedeljak, 05.10.2009.

18:06

Ispale Safina i Venus Vilijams

Prva teniserka sveta Dinara Safina i Amerikanka Venus Vilijam eliminisane su u drugom kolu turnira u Pekingu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Starija Vilijamsova je drugi put u dve nedelje izgubila od 18-godišnje Ruskinje Anastasije Pavljučenkova, ovoga puta sa 3:6, 6:1, 6:4, dok je Safinu nadigrala Kineskinja Žang Šuai (7:5, 7:6), koja je dobila 'vajld-kard' od organizatora. Prolaz u treću rundu jš su obezbedile Aleksandra Voznijak, Aljona Bondarenko, Svetlana Kuznjecova.

Nekadašnja prva juniorka sveta rasterećeno je ušla u meč i, uprkos gubitku prvog seta, uspela da savlada Vilijamsovu.

"Venus je igrala vrlo agresivno, naročito u prvom setu, igrala je mnogo bolje (nego u Tokiju). Verovatno se pripremala više nego pred prošli meč. Mislim da je htela da me ubije", rekla je Pavljučenkova uz osmeh i dodala:

"Trudila sam se da, isto kao u Tokiju, idem poen po poen i da je nateram da se što više kreće. Veoma sam srećna".

U trećoj rundi Pavljučenkova će igrati sa Aleksandrom Voznijak iz Kanade, koja je dobila Alize Korne 7:6, 6:0.

Safina se nalazi u katastrofalnoj formi, što je potvrdila i porazom od anoninmne 20-godišnje Šuai Žang. Kineskinja, trenutno 226. na WTA listi, savladala je Safinu, koja je napravila 12 dvostrukih serbis grešaka i plačući otišla sa terena.

Ukoliko Serena Vilijams pobedi Jekaterinu Makarovu, preuzeće Safini prvo mesto na WTA lestvici.

U ostalim mečevima Svetlana Kuznjecova izbacila je Anabel Medinu Gariges, a Aljona Bondarenko izbacila je Saru Erani iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: