Dudaš: "Izvinite zbog bronze"

Reprezentativac Srbije Mihail Dudaš osvojio je bronzu u desetoboju, na atletskom prvenstvu Evrope za mlađe seniore, koje se održava u Kaunasu, u Litvaniji.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Subota, 18.07.2009.

13:29

Default images

Ovo druga bronza za Srbiju pošto je prethodno Azra Eminović osvojila trće mesto u trci na 10.000 metara. Njih dvoje su tako popravili lične rekorde, a najbolji rezultat u karijeri je postavio Miloš Savić u trci na 200 metara, što mu je bilo dovoljno da na osnovu rezultata prođe u polufinale koje je na programu u subotu.

Dudaš, koji je vodio posle prvog dana takmičenja, sakupio je ukupno 7.855 bodova i nedostajalo mu je 30 poena do srebrne medalje, dok je četvrtoplasiranom umakao za 70. Prvo mesto je pripalo Holanđaninu Elku Sintnikolasu sa 8.112 bodova, dok je drugi u generalnom plasmanu bio Francuz Mateo Sosah sa osvojenih 7.855 poena.

"Moram prvo da se izvinim, obećao sam zlato, a osvojio bronzu. Ipak presrećan sam, a kako i da ne budem, u ovoj konkiurenciji sam bio ubedljivo najmlađi učesnik", rekao je najkompletniji srpski atletičar.

Iako je na takmičenje došao sa desetim rezultatom Dudaš je uspeo da završi takmčenje na trećoj poziciji i ravnopravno se nosio sa dvojcom atletičara koji ove sezone imaju rezultate bolje od 8.000 poena.

"Napravio sam greške u bacanju kugle prvog dana i diska drugog dana takmičenja. Obećavam da sledećeg puta toga neće biti.Bilo je i ličnih rekorda na110 metara prepone, u skoku sa motkom,i na 1.500 metara i biće ih još", istakao je on.

Miloš Savić je ličnim rekordom od 21,41 sekundi prošao u polufinale na 200 metara.

"Bio sam u drugoj stazi koju ne volim, jer je suviše oštra, a ja imam probleme sa kolenima", rekao je Savić, kome je prvog dana takmičenja sa rezultatom 10,68 sekundi na 100 metara falilo šest stotinki za plasman u finale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: