Zatraženo ukidanje pritvora Terziću

Vladan Batić, advokat bivšeg predsednika FSS Zvezdana Terzića, izjavio je da je podneo predlog da se njegovom klijentu ukine pritvor i opozovu poternice.

Izvor: B92, Beta

Petak, 26.06.2009.

19:05

Default images

Batić je u saopštenju naveo da je jemstvo od 200.000 evra obezbeđeno ponudom hipoteke na kuću Terzićevih roditelja, čija je vrednost procenjena na 92.179 evra, zatim hipotekom na kuću i pomoćne objekte prijatelja bivšeg direktora OFK Beograda u vrednosti od 66.180 evra, a ostatak novca od 41.000 evra porodica bi uplatila gotovinom.

Takođe, on je naveo da je posle saslušanja svedoka "očigledno da Terzić nije počinio nikakvo krivično delo, da nema oštećenih, kao i da su se svi o njemu izjašnjavali samo u superlativima". Batić je dodao da ne postoje nikakvi pravosudni razlozi da rešenje o pritvoru i poternica i dalje ostanu na snazi.

"Svaka druga odluka značila bi nastavak hajke i demonstraciju selektivne pravde, a to više sa pravnom državom nema nikakve veze", navodi se u saopštenju.

Okružni sud vodi istragu protiv Terzića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 1998. godine protivpravno prisvojio 1,1 miliona maraka od transfera fudbalera Vanje Grubača iz OFK Beograda u Hamburg.

Istraga protiv bivšeg predsednika FSS proširena je i na transfere Srđana Stanića u moskovski Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu iz Moskve.

Terzić je krajem januara prošle godine otišao na službeni put u SAD i više se nije vraćao u zemlju, a srpska policija je 4. marta 2008. godine raspisala medjunarodnu poternicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: