RG: četvrtfinala i u sredu

Na Otvorenom prvenstvu Francuske u sredu se igraju preostali dueli četvrtfinala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2009.

22:01

Default images

U muškoj konkurenciji, 11 dana turnira snage će odmeriti Huan Martin Del Potro (5) – Tomi Robredo (16) i Gael Monfis (11) – Rodžer Federer (2). Kod žena na terene Rolan Garosa izlaze Sorana Kirstea – Samanta Stosur (30) i Svetlana Kuznjecova (7) – Serena Vilijams (2). Prvi polufinalni par u muškoj konkurenciji je Soderling (23) – Gonzales (12), a u ženskoj Safina (1) – Cibulkova (20).

Huan Martin Del Porto, peti nosilac turnira, do četvrtfinala je došao nakon što je eliminisao redom Mihaela Ljodru, Viktora Troickog, Igora Andrejeva i Žoa-Vilfreda Congu. 21-godišnji Argentinac je prošle godine došao do drugog kola Rolan Garosa što mu je najbolji plasman u Francuskoj. Osmi nosilac Tomi Robredo eliminisao je Adriana Manarina, Daniela Himena-Travera, Maksima Gonzalesa i Filipa Kolšrajbera, ali je igrao i dubl gde je ispao u četvrtfinalu. Najveći uspeh 27-godišnjeg Španca na Rolan Garosu je upravo plasman u četvrtfinale što je uspevao da uradi tri puta (2003, 2005, 2007). Del Potro i Robredo igraju drugi meč po redu na terenu Suzan Lenglen.

Trenutno deseti igrač sveta, Gael Monflis će protiv drugog nosioca i trenutno prvog favorita turnira Rodžera Federera pokušati da ponovi prošlogodišnji plasman kada je došao do polufinala. 23-godišnji Francuz je do sada bio bolji od Bobija Rejnoldsa, Viktora Krivoia, Jirgena Melcera i Amerikanca Endija Rodika. Sa druge strane, 28-godišnji Švajcarac je u poslednje tri godine bio finalista najjačeg turnira na šljaci ali je svaki put poražen od Rafaela Nadala. Sada, kada je Nadal eliminisan, ima priliku da prvi put u karijeri osvoji Rolan Garos i izjenači se sa legendarnim Pitom Samprasom po broju osvojenih Gren slemova. Federer je eliminisao Alberta Martinija, Hosea Akasusa, Pol-Anri Matjea i Tomija Hasa. Ovaj meč je drugi po rasporedu na terenu Filip Šatrie.
Beta
Mlada Rumunka Sorana Kirstea je već postigla svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu pa će u duelu sa Australijankom Samantom Stosur pokušati da priredi novo iznenađenje posle eliminicije Karoline Vozniacki i Jelene Janković. 19-godišnja Kirstea je prošle godine došla do druge runde, a trenutno je 41. teniserka sveta. 25-godišnja Stosur je najbolji rezultat imala 2007 kada je došla do treće runde, a na ovogodišnjem Rolan Garosu eliminisala je Frančesku Skijavone, Janinu Vikmajer, Elenu Dementijevu i domaću teniserku Viržin Razano. Meč Kirstea – Stosur je prvi na programu na terenu Filip Šatrie sa početkom od 14 časova.

U drugom, mnogo zanimljivijem četvrtfinalu sastaju se drugi i sedmi nosilac, Svetlana Kuznjecova i Serena Vilijams. Kuznjecova je 2006. igrala u finalu Rolan Garosa ali nije uspela da trijumfuje. Ove godine izbacila je Klaru Furstain, Galinu Vaskobedevu, Melindu Čink i Agnješku Radvansku. Serena Vilijams je 2002. trijumfovala u Parizu, ali joj je od tada najbolji rezultat polufinale 2003. i četvrtfinale 2004. i 2007. godine. Amerikanka je često imala problema sa povredama, a ove godine sa turnira je izbacila Klaru Zakapalovu, Virginiju Paskval, Mariju Sančez i Aleksandru Vozniak. Ovaj duel počinje u 14 časova na terenu Suzan Lenglen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: