"Đavoli" jure het-trik nad Fulamom

U 30. kolu Premier lige, Mančester junajted gostuje Fulamu i ima najlakši posao od svih kandidata za titulu, jer Čelsi gostuje Totenhemu, a L'pul dočekuje Vilu.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2009.

23:45

Default images

Mančester junajted će pokušati da težak poraz u derbiju od Liverpula (4:1) nadoknadi u meču sa Fulamom kojem su u prethodna dva duela dali sedam, a nisu primili ni jedan pogodak. Junajted je 18. februara slavio na ’Old Trafordu’ sa 3:0, a na ’Krejven Kotidžu’ 7. marta bilo je 4:0 za ’crvene đavole’.

Aktuelni šampioni pokušaće da naprave ’het-trik’ nad timom Roja Hodžsona kako bi povratili autoritet na vrhu Premijer lige. Nakon debakla protiv Liverpula Junajted ima samo četiri poena prednosti nad ’Redsima’ iz Merzisajda i londonskim Čelsijem ali i meč manje.

’Plavci’ će pod vođstvom Gusa Hidinka gostovati Totenhemu na ’Vajt Hart Lejnu’ gde će pokušati da dođu do pete uzastopne pobede u šampionatu, što im je neophodno ako žele da zadrže korak za liderom. Otkako ih je preuzeo Hari Rednap ’Pevci’ su na 21 meču osvojili 33 poena i to ih je izvuklo iz zone ispadanja ali je tim i dalje daleko od mesta koja sledeće sezone vode u evropska takmičenja.
Beta
Veliku borbu za opstanak vodiće Njukasl kojem ovog kola u goste stiže Arsenal. ’Svrake’ na ’Sent Džejms parku’ nisu slavile od 21. decembra kada su nadigrali Totenhem (2:1), dok su ’tobdžije’ neporažene u zadnjih 15 kola Premijer lige, ali su ponovo ostali bez povređenog Tia Volkota. Nova pobeda Arsenala poslala bi Njukasl u zonu ispadanja gde se nalaze Stouk Siti i Midlsbro koji će u ovom kolu voditi direktan duel u borbi za opstanak.

Džejms Biti će tražiti svoj peti pogodak na četvrtom meču za Stouk otkako je došao iz Šefild Junajteda. Stouk u naredna četiri kola igra sa timovima iz donjeg dela tabele što bi moglo da odluči o tome ko će se na kraju sezone preseliti u niži rang. Stouk je neporažen na poslednja četiri meča na svom terenu dok Midlsbro ima samo jednu pobedu u poslednjih 17 utakmica.

Veoma zanimljiv duel odigraće Portsmut i Everton. ’Karamele’ žele da učvrste šestu poziciju ali i da se približe Arsenalu i Aston Vili koje se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Everton je u sjajnoj seriji od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a došli su i do polufinala FA kupa gde ih čeka Mančester junajted, jedini tim koji ih je porazio u poslednjih 17 utakmica. S druge strane, Portsmut se nalazi u veoma teškoj situaciji jer ima isti broj bodova kao i Stouk koji je u zoni ispadanja, a i u veoma je lošoj formi pošto je trijumfovao na samo jednom meču od poslednjih 12.

U najtežoj situaciji je svakako VBA koji ima samo 23 poena u dosadašnjem delu prvenstva, a u 30. kolu dočekuju Bolton koji, iako je na 12. poziciji, ima samo četiri boda više od timova sa dna tabele.

U subotu se sastaju još Vest Hem i Blekburn koji takođe bije bitku za nastup u Premijer ligi naredne sezone, te Mančester Siti i Sanderlend .

Dve utakmice 30. kola igraju se u nedelju, a sastaju se Vigan – Hal Siti i Liverpul – Aston Vila.

Parovi 30. kola Premijer lige:
Portsmut – Everton
Blekburn – Vest Hem
Fulam – Mančester junajted
Mančester Siti – Sanderlend
Stouk Siti – Midlsbro
Totenhem - Čelsi
VBA – Bolton
Njukasl – Arsenal
Vigan – Hal Siti
Liverpul – Aston Vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: