Preminuo Boris Mutić

Istaknuti jugoslovenski i hrvatski sportski novinar Boris Mutić preminuo je nakon duge i teške bolesti u 70. godini u zagrebačkoj bolnici Merkur.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.03.2009.

13:34

Default images

Mutić, koji je rođen 1939. godine u Karlovcu, bio je svestrani sportski novinar i izveštač sa čak 13 Olimpijskih igara - sedam letnjih i šest zimskih. Izveštavao je i sa šest fudbalskih SP, osam SP u gimanastici, osam SP u skijanju i sa 20-tak evropskih prvenstava u raznim sportovima.

Novinarstvom je počeo da se bavi kao student Fakulteta za fizičku kulturu, a urednik sportske redakcije Televizije Zagreb bio je od 1976. do 1986. godine.

Bio je vezan za sport, s obzirom na to da je igrao košarku u nižerazrednoj Industromontaži. Bio je i atletičar Dinama, a takmičio se u skoku u vis i troskoku.

Sportskim novinarstvom bavio se i nakon odlaska u penziju, a izdao je i knigu "Hrvatski sportisti na Zimskim olimpijskim igrama".

Dobitnik je više novinarskih priznanja, a 2004. primio je najznačajniju nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora za posebne zasluge u sportskom novinarstvu.

Datum i mesto sahrane Borisa Mutića biće naknadno saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: