FA: Čelsi posle penala i drame izbacio Norič

Ekipa Čelsija posle izvođenja penala izbacila je Norič iz FA kupa, nakon što je posle 120 minuta igre na semaforu bilo 1:1.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

23:50

FA: Čelsi posle penala i drame izbacio Norič
Getty Images

"Plavci" su u četvrtu rundu takmičenja prošli zahvaljujući golu Edena Azara, koji je preuzeo odgovornost u penalima.

Teže nego što se očekivalo Čelsi je prošao dalje, pošto je u 94. minutu Luis postigao gol za izjednačenje i tako odveo meč u dodatnih 30 minuta.

Prethodno je gol prednosti ekipi iz Londona doneo Miši Batšuaji u 55. minutu.

A u produžecima videli smo velika uzbuđenja. Izabranici Antonija Kontea ostali su bez dva igrača, pošto su Pedro u 117. i Morata u 121. minutu isključeni.

Norič nije uspeo to da iskoristi, pa se pristupilo penalima. Tamo je tragičar za goste bio Nelson Oliveira kojem je Vili Kabaljero odbranio jedaneasterac.

Čelsi će u narednom kolu igrati protiv Njukasla na Stamford Bridžu.
Getty Images
Svonsi je uz dosta muke izbacio lidera Čempionšipa Vulverhempton sa 2:1, pogocima Džordana Ajua i Vilfreda Bonija, dok je s druge strane, Hota držao "vukove" u igri.

Ovaj rezultat je na neki način pokazao odnos između ekipa iz Premijer lige i Čempionšipa, jer je Svonsi poslednji u eliti, a Vulvsi ubedljivo prvi u drugom rangu engleskog takmičenja.

Međutim, nije sve tako crno-belo. Trećeligaš Vigan priredio je iznenađenje ubedljivom pobedom nad "elitnim" Bornmutom sa 3:0 na svom terenu.

Lider Lige 1 je pogocma Morsija u prvom, te Burna i Eldera u drugom poluvremenu stigao do 16 najboljih timova u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: