Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata, pobediti Šveđane

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić tvrdi da je njegova ekipa zaboravila ubedljivog poraza od Hrvatske (32:22) i da može u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.01.2018.

11:12

Nenadić: Nismo pali zbog Hrvata, pobediti Šveđane
Foto: Starsport

"Poraz od Hrvatske jeste previsok i loš je rezultat, ali se lakše podnosi nego da smo izgubili jedan razlike. Izbrisali smo ga iz glave i okrećemo se narednom meču sa Švedskom koja je težak i novoformiran rival sa dosta mladih igrača, ali veoma kvalitetan", rekao je Nenadić Tanjugu u Splitu.

Naglasio je da je nekoliko igrača debitovalo u srpskom timu na velikom turniru i da su greške normalna pojava, posebno u duelu sa odličnom domaćom selekcijom.

"Nismo klonuli duhom, bilo je šta je bilo je... Mnogi su prvi put igrali na velikim takmičenjima, pa još u gostima protiv Hrvatske u takvoj amosferi i sigurno da im nije bilo lako".

Bek Vesprema priznaje da je svojevremeno bio na udaru kritika kada je bio najmlađi u reprezentaciji i da sada ne želi da isto prođu današnji mladi igrači.

"Nikad ne treba osuđivati igrače, posebno ne mlade i stavljati im neke stvari na teret jer oni tek dolaze. Znamo po sebi Žarko i ja, ima nas nekoliko koji smo sad predvodnici, kad smo bili mlađi "ubijali" su nas bivši selektori i novinari. Treba im sad dati podršku".

Meč sa Švedskom označio je kao odlučujući za prolaz dalje.

"Tako ispada, ako pobedimo idemo dalje. Očekujemo da će Hrvatska u poslednjem kolu da odradi posao protiv Šveđana... Sa trijumfom u današnjem meču obezbeđujemo drugi krug i dižemo samopouzdanje, a čak i u ludoj priči možemo da prenesemo bodove u Zagreb".

On je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Islanda.

"Dosta švedskih igrača nastupa u nemačkoj Bundesligi, igraju dobar rukomet i sve je moguće. Nije me iznenadio rezultat izmedju Švedske i Islanda, poznavajući sastave timova. Danas me ništa ne iznenadjuje", zaključio je Nenadić.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva Srbija - Švedska igra se danas od 18.15 u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: