Kutinjova plata pravi probleme Barsi?

Iako se svi slažu da će Felipe Kutinjo biti sjajno pojačanje za Barselonu, dolazak Brazilca doneo je probleme Blaugranima.

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

16:30

Kutinjova plata pravi probleme Barsi?
Getty Images

Naime, katalonski klub ima sve veće izdatke za plate igračima, a kada se tu doda i Kutinjova, zarade igrača će pokriti 87% predviđenog klupskog budžeta. A to je daleko više od optimalnih 55% - 70% koje je klub sam odredio, ali i sigurnosne granice Fifinog financijskog fer-pleja.

Za Brazilčevu platu će Barselona godišnje izdvajati između 20 i 25 miliona evra bruto. Kada to dodamo primanjima ostalih igrača, Barselona je trenutno četvrti sportski kolektiv po visini plata koje u proseku iznose osam miliona evra neto po sezoni, a ispred su samo NBA franšize Oklahoma, Klivlenda i Golden Stejta.

U fudbalskoj konkurenciji, Barselona svoje igrače plaća najviše, a iza Katalonaca su PSŽ, Real Madrid, Mančester Junajted i Mančester Siti.

Barselona bi brojke mogla popraviti prodajom nekoliko igrača.

Klub bi trebalo da napuste veterani Masćerano i Arda Turan koji imaju platu dosta sličnu onome kakvu će imati Kutinjo, a proračun će olakšati i eventualni odlasci Vidala, Deloufeua i Gomeša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: