Dudaš: Bodrite me, a ako treba plačite sa mnom

Reprezentativac Srbije Mihail Dudaš kaže da je maksimalno spreman za početak takičenja u desetoboju na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Izvor: SM

Četvrtak, 10.08.2017.

16:55

Dudaš: Bodrite me, a ako treba plačite sa mnom
Getty Images

"Ono što mogu od srca da vam kažem jeste da sam ja svoj ''domaći'' odradio, da sam se spremio koliko sam mogao i da ću dati sve od sebe da desetoboj prodje što bolje", rekao je Dudaš, a preneo je Atletski savez Srbije.

Prva disciplina desetoboja na programu je u petak od 11.00, kada će Dudaš trčati na 100 metara, a potom u 12.05 počinje nadmetanje u skoku u dalj, da bi sat vremena kasnije počelo bacanje kugle.

U večernjem delu programa, Dudaš će učestvovati od 18.00 u skoku u vis, a potom i u trci na 400 metara.

"Vodeći se iskustvom koje broji već 20 godina atletike i 12 godina višeboja, znam da nas u naredna dva dana čeka 'turbulentan let'. Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočarenja", rekao je Dudaš.

On je pozvao navijače da u što većem broju isprate takmičenje u desetoboju.

"Od vas tražim da pratite, bodrite, smejete se i ako treba ponovo, plačete sa mnom. To je prava draž ovog sporta a pogotovo desetoboja. Hvala vam svima, do neba. ;Zahvalan sam Bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta, gde najbolji na svetu pokazuju koliko vrede, pa tako i ja lično u ime svih nas", rekao je Dudaš.

Njega drugog dana takmičenja očekuje trka na 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: